Mesotherapie

Cosmetische Mesotherapie; de zuiverste vorm van huidverjonging en huidverbetering.

Medex Mesotherapie 2M dmv de Mesogun
Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om wanneer uw ‘gewone’ huidverzorging niet meer toereikend blijkt te zijn, door middel van injecties spectaculaire resultaten te boeken. Bij het grote publiek is meestal Botox bekend, zelfs zo bekend, dat bijna alle vormen van deze relatief nieuwe ‘anti aging’ behandelingen zo genoemd worden. Echter zijn er veel meer mogelijkheden. Afhankelijk van het doel van de behandeling is er de keus uit:

  • Botox
  • Mesotherapie in mijn praktijk
  • Fillers / injectables

Wat is Mesotherapie?

Mesotherapie is een verzamelnaam voor oneindig veel toepassingen en mogelijkheden.

Simpel gezegd, komt het bij Mesotherapie er op neer dat ‘werkstoffen’ i.p.v. op de huid, (zoals dat met crèmes gebeurt) in de huid worden gebracht (met een zeer klein naaldje worden heel veel micro-injecties gegeven).

De mate van resultaat wordt bereikt afhankelijk van het aantal micro-injecties dat gegeven wordt, de soorten werkstoffen en de concentratie daarvan. Resultaat: Zichtbare verbetering van de kwaliteit en uitstraling van de huid. Indien het juiste aantal micro-injecties gegeven wordt met de juiste werkstoffen in de juiste concentratie, zijn de resultaten verbluffend. Afhankelijk van de conditie waarin de huid zich bevindt, zijn gemiddeld 5 soms 6 behandelingen nodig om een resultaat te boeken dat de huid weer in een perfecte conditie is.

Zonder voorbehoud kan gesteld worden, dat u ziet dat na de behandelingen iemands huid (uw huid) er weer uitziet als voor jaren terug. Bij iemand van oudere leeftijd met hele diepe ‘plooi rimpels’ zal de Mesotherapie het meeste van de rimpels hebben opgelost. diepe plooi rimpels die niet volledig weg zijn kunt u elders laten behandelen met Botox of Fillers.

Bij de juiste toepassing, waarbij Botox, Mesotherapie en Fillers door elkaar worden toegepast hoeft u niet bang te zijn voor een onnatuurlijk effect, maar kunt u rekenen op een resultaat die volkomen uw eigen persoonlijkheid is, maar dan van jaren jonger. Vaak zijn Botox en Fillers na het volgen van een Mesotherapie kuur overbodig.

Huidverzorging

Aan te raden is om regelmatig een goede schoonheidsspecialiste te bezoeken. Op z’n minst kunt u bij een goede schoonheidsspecialiste uw verzorgingsproducten bestellen.

Nabehandeling

Zo u weet zijn de resultaten van deze behandeling niet permanent, afhankelijk van talloze omstandigheden moet u er op rekenen, dat sommige behandelingen na verloop van tijd herhaald moeten worden (vaak minder ingrijpend en intensief, zo zal de Mesotherapie niet weer enige sessies vereisen, doch is vaak 1 behandeling genoeg). Om de hoeveel tijd is moeilijk te zeggen, maar rekent u op om de 6 tot 12 maanden. denkt u er om dat dit mede afhankelijk is van hoe goed u uw huid na de behandeling verzorgt.

Voorbehandeling

Bedenk, dat iedere medische ingreep (denk maar aan een operatie) altijd het beste resultaat oplevert, wanneer u in optimale conditie verkeert, dat geldt ook voor uw huid voor een medisch cosmetische ingreep. Daarom is het aan te raden om voor u een medisch cosmetische ingreep ondergaat te starten met een zo goed mogelijke huidverzorging, met goede en zuivere producten.

Behandeling

Voor de mesotherapie behandeling wordt in een intakegesprek een behandelplan opgesteld voor het beste resultaat. Een mesotherapie behandeling bestaat in eerste instantie uit 5 behandelingen en daarna een behandeling van 1 tot 2 keer per jaar. Voor de eerste 5 wordt aangeraden dit wekelijks te laten plaatsvinden.

Met heel kleine naaldjes worden de werkzame stoffen direct in de huid gebracht. De micro-injecties worden d.m.v. een Mesogun aangebracht. Met de Mesogun worden alle micro-injecties even diep ingebracht en wordt dezelfde hoeveelheid werkzame stof toegediend. Iedere behandeling wordt afgesloten met een actief collageen masker zodat de huid alle tijd krijgt om de werkzame stoffen op te nemen.

Werkzame stoffen

De werkzame stoffen stimuleren de huid om weer in optimale conditie te komen.

HYALURONZUUR: belangrijkste deel van de waterachtige gel in de huid waarin de bindweefselvezels (collageen en elastine) ‘ingebed’ liggen. Al in iemands 30-er jaren begint de hoeveelheid hyaluronzuur af te nemen, waardoor een omgeving ontstaat waarin bindweefselcellen niet meer optimaal ‘ingebed’ liggen. Hyaluronzuur kan dmv mesotherapie gemakkelijk weer aangevuld worden, omdat het direct in de dermis wordt aangebracht.
Effect: communicatie tussen de cellen wordt weer geoptimaliseerd, waarvan het herstel van de vochtigheidsbalans het meest in het oog springt.

DMAE: dimethylaminoethanol is een stof die van nature in ons lichaam voorkomt. Het is een ‘eigen’ anti-ageing product en als krachtige antioxidant, met een grote invloed op de stevigheid van het celmembraam voorkomt het verslapping, veroudering en afbraak van cellen.
Effect: DMAE biedt een krachtige bescherming tegen vrije radicalen, het verhoogt de levensduur van de cellen, zorgt voor een goede en stabiele conditie van de celmembranen en helpt de vorming van ouderdomspigment te voorkomen.

CAFEINE: heeft een gunstige invloed op de doorbloeding van de kleine haarvaatjes in de huid. Bij zeer velen zijn deze op den duur bijna allemaal dichtgeslibt, en zeker bij rokers. Het gevolg is een vale, vaak grijze huid.
Effect: stimuleert de microbloedsomloop en geeft de huid weer een gezonde kleur.

GLYCOLZUUR: behoort tot de familie van alpha-hydroxydezuren, oftewel ‘fruitzuren’. Glycolzuur heeft een ‘peelend’ effect op de bovenste laag van de huid. waardoor de hoornlaag dunner wordt. Daarnaast zorgt het voor de aanmaak van nieuwe bindweefselvezels collageen en elastine.
Effect: stimuleert de aanmaak van nieuwe fibroblasten (cellen die collageen en elastine produceren) en zorgt voor de afstoting van dode huidcellen. Zeer geschikt bij zonbeschadigde huid en rokershuid, maar ook de huid die een extra stimulans kan gebruiken.

MESO POLYVITAMINEN: de mix van polyvitaminen bevat vele verschillende vitaminen (‘poly’ betekent ‘veel’), te weten vitamine A, C en E en diverse vitaminen B. De mix van vitaminen gaat tezamen de verdunning van de huid tegen door de algehele conditie van de cellen in de huid te verbeteren, waardoor huidveroudering tegengegaan wordt.
Effect: brengt antioxidanten in de huid, stimuleert de collageenvorming en brengt de micro-bloedsomloop van de huid weer op orde.

Risico’s behandeling

Bij ieder inspuiting van welke aard dan ook bestaat een risico op infectie. Dit risico is bij mesotherapie zeer klein, minder dan 0,1%. Het is mogelijk dat er tijdens de behandeling blauwe of rode plekjes of licht zwellingen ontstaan, die na enkele dagen weer weg zijn. U dient dan ook de ‘Vital Recover K’ crème van Medex te gebruiken als nabehandeling.

Aan te raden is om regelmatig een goede schoonheidsspecialiste te bezoeken. Op z’n minst kunt u bij een goede schoonheidsspecialiste uw verzorgingsproducten bestellen.

Contactgegevens

Uiterdijksterweg 27
8931 BK Leeuwarden

contact@jennywoudstra.nl

Lid van: Provoet, Anbos
Geregisteerd: KRP, AGB code, KvK

Afspraken worden uitsluitend telefonisch gemaakt. U kunt hiervoor bellen met 058-2800764

Bij vragen of uw bestellingen van de produkten kunt u ook een mail sturen .

Neem contact met mij op

Openen in nieuw venster